Megtisztítjuk a lencsét, majd körülbelül másfél liter hideg vízben felrakjuk főni. Mellédobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, valamint a három babérlevelet. A mustárt kikavarjuk pár evőkanál vízzel, azt is hozzácsurgatjuk a leveshez. Kis lángon addig forraljuk, míg a lencse meg nem puhul.
Közben a virslit felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, megpirítjuk benne a feldarabolt virslit, hozzáöntjük a leveshez, összeforraljuk. Ha közben elfőtte volna a levét, kis vizet adhatunk még hozzá. Egy evőkanál keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverünk, és besűrítjük vele a levest. Megkóstoljuk, és szükség szerint sózzuk.
Göngyölt báránylapocka lencsével, padlizsánnal, sült paprikával