Igazi könnyű, mégis tartalmas és gyorsan elkészíthető étel. Csak egy kisebb serpenyő kell hozzá, de megfelel akár egy bogrács is.
Két részletben készítettem el a ragut: előbb egy kis zsiradékon megpároltam a hosszúkás csíkokra felvágott és lesózott pulykacombfilét, aztán kivettem egy kis tálba, majd a lesült szafton megpároltam előbb a hosszúkásra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd a szintén vékonyra szelt színes paprikát.
Csak annyi ideig kell pirítani, ameddig a paprika még ropogós marad. Ezt követően mehet hozzá a hús, majd mustárral, borssal és a legeslegvégén sóval ízesítettem. Kell némi vizet is adagolni, a lényeg az, hogy pár perc pirítás után egy vastagabb szaftú, karakteres ízű és igen színes ételt kaptam.
Szinte adta magát, hogy semleges ízű köretként párolt rizst kínáljak hozzá.