Mustáros pulykaragu csíkos paprikával

Igazi könnyű, mégis tartalmas és gyorsan elkészíthető étel. Csak egy kisebb serpenyő kell hozzá, de megfelel akár egy bogrács is.

Két részletben készítettem el a ragut: előbb egy kis zsiradékon megpároltam a hosszúkás csíkokra felvágott és lesózott pulykacombfilét, aztán kivettem egy kis tálba, majd a lesült szafton megpároltam előbb a hosszúkásra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd a szintén vékonyra szelt színes paprikát.

Csak annyi ideig kell pirítani, ameddig a paprika még ropogós marad. Ezt követően mehet hozzá a hús, majd mustárral, borssal és a legeslegvégén sóval ízesítettem. Kell némi vizet is adagolni, a lényeg az, hogy pár perc pirítás után egy vastagabb szaftú, karakteres ízű és igen színes ételt kaptam.

Szinte adta magát, hogy semleges ízű köretként párolt rizst kínáljak hozzá.

Húsgombócos karalábéleves

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink