Mustkolbász

Mustkolbász

A lisztet simára keverjük annyi musttal, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A cukrot elkeverjük 2 liter musttal, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt
citromhéjjal ízesítjük, azután felforraljuk. Folyamatosan kevergetve lassú tűzön főzzük, közben habverővel hozzáadjuk a musttal elkevert lisztet.
A diógerezdeket erős cérnára felfűzzük, a meleg mustpépbe mártjuk, azután felakasztjuk hűlni. Addig ismételjük a mártogatást és a szárítást, amíg a megfelelő vastagságot eléri a füzérünk. Ezután meleg helyre akasztjuk, amíg egészen megszárad. A mustkolbász sokáig eláll, kisebb darabokra vágva egész télen csemegézhetünk belőle.

kaloria 340 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.