Nagymama süteménye

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három cipót formázunk belőle. Hűvös helyen negyedórát pihentetjük.
A tésztacipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk, az elsőt egy közepes méretű tepsibe rakjuk. Megkenjük előbb az almás, azután a máktöltelék felével. Beborítjuk a következő tésztalappal, erre ugyancsak hasonló sorrendben kerül a töltelék. Végül betakarjuk a harmadik lappal, és szép rózsaszínűre sütjük, körülbelül 30 perc alatt a 180 fokos sütőben.
Ha langyosra hűlt, csokoládémázat öntünk a tetejére.

Töltelék

Közben elkészítjük a tölteléket: az almát lereszeljük, cukorral és őrölt fahéjjal ízesítve megpároljuk. A darált mákot elkeverjük a forró tejjel meg a reszelt citromhéjjal, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük.

kaloria 350 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.