Nagymamám kalácsa

Tészta

  1. Egy deci langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, s ebben futtatjuk fel az élesztőt. A kiló lisztet habüstbe tesszük, elkeverjük a sóval, 5 evőkanál cukorral, a tojássárgájával, a maradék tejjel és a felfuttatott élesztővel, hozzáadjuk a tejfölt is. Belecsorgatjuk a langyosra olvasztott margarint. A tésztát kikavarjuk, majd langyos helyen egy órán át kelesztjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez összekeverjük a kakaót, a cukrot, a vaníliás cukrot meg a puha margarint. Miután megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. A darabokat téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kakaós masszával, majd felgöngyöljük. A végeit jól benyomkodjuk. Két-két megtöltött rudat összefonunk, megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.

Töpörtyűs-sonkás kocka

Omlós diós rudacska

kaloria 360 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink