Nagymamaszelet

Nagymamaszelet

  1. Az egész tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a 15 dkg cukorral tűzálló tálban, vízgőz felett, állandóan keverve
    felmelegítjük, ez körülbelül tíz percig tart. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez, és összegyúrjuk. Gyorsan dolgozunk a tésztával, mert minél jobban lehűl, annál nehezebb lesz vele bánni.
  2. Két részre osztjuk, és erősen lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk. A tepsi hátoldalára fektetjük, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  3. Meghámozzuk az almát, lereszeljük, és egy lábasban megpároljuk. Még a tűzhelyen belekeverjük a darált diót. Belekeverjük a vaníliás cukrot (ízlés szerint adhatunk hozzá kevés őrölt fahéjat is). Megkóstoljuk,
    ha kell, adunk még hozzá porcukrot is.
  4. Az egyik tésztalapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük a még meleg almatölteléket, erre jön a második tésztalap. Gyengéden lenyomkodjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral. Körülbelül 20 perc múlva szeleteljük.

Juhtúrós háromszögek szezámmaggal

kaloria 230 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.