Nagyon csokis piskóta

Nagyon csokis piskóta

Ha nincs időnk magunk elkészíteni a piskótát, igyekezzünk
minél jobb minőségűt beszerezni. A bolti kínálatban
is akadnak finomak. (A csokiöntet valóban fantasztikusan
csokoládés – egyébként ganache névre hallgat a flancosabb éttermekben.) Fogjuk a csokit, kis darabokra törjük, és egy tálba téve félretesszük. A tejszínt forrásig melegítjük, majd azonnal a csokoládéra öntjük, és habverővel keverjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Egy krémes, sűrű szószt kapunk. Ezt a szószt aztán a kockákra vágott piskótára öntjük.
Ha szeretnénk még jobban ellazulni, akkor áztassunk
be egy kevés aszalt gyümölcsöt konyak és forró víz 1:1
arányú keverékbe, és fedjük le. A nedvességtartalmát
visszanyert, itallal felturbósított gyümölcsöt vágjuk durvára, és szórjuk meg vele a csokis piskótánkat.

kaloria 340 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.