Narancsos, olívaolajos torta

Habosra keverjük a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a pici sóval. Összekeverjük a rizsdarát a rizsliszttel, a tápiókaliszttel, a barna cukorral meg a sütőporral.

Hozzákeverjük a tojásos alaphoz a főtt, kihűlt kukoricadarával, a narancs reszelt héjával, kifacsart levével, a grépfrútlével és az olívaolajjal együtt. Végül beledolgozzuk a fehérjékből vert habot.

Egy nagy kerek piteformát kikenünk olívaolajjal, belesimítjuk a masszát. Egy kezeletlen narancsot vékonyan felkarikázunk, ráfektetjük a tetejére. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi olívaolajjal, megszórjuk fél evőkanál barna cukorral. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már nem ragad rá a beleszúrt hurkapálcára, és a széle kicsit megpirult, elválik az edény falától.

Gluténmentes gyümölcskenyér

kaloria 140 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink