Forrás: Pásztor Tünde

Narancsos lencsével párolt pulykacomb

Narancsos lencsével párolt pulykacomb

  1. A hagymát finomra vágjuk és megfuttatjuk egy kevés olajon. A narancs héját vékonyan lehámozzuk, és a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. (Ügyeljünk arra, hogy a fehér részét ne vágjuk bele!)
  2. A hagymához adjuk, majd rádobjuk a kockákra vágott pulykahúst. Megsózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, majd szakaszosan félpuhára pároljuk. Mindig csak annyi vizet öntsünk alá, amennyi elfőtt. Ekkor hozzáadjuk a megmosott lencsét, szükség szerint utánízesítjük, s együtt az egészet puhára főzzük.
  3. Végül a narancsot kifilézzük, a fehér hártyáit eltávolítjuk. A lencsés pulykához adjuk, és az ételt összeforraljuk.

Kenyértésztában sült sertéscomb szőlőkompóttal

kaloria 560 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink