Forrás: Pásztor Tünde

Narancsos padlizsánban tálalt rostélyos

Narancsos padlizsánban tálalt rostélyos

A céklát uborkagyaluval hajszálvékonyra szeleteljük, sózzuk, durvára tört borssal megszórjuk, hagyjuk egy kicsit állni. A padlizsánt héjastul hosszában centi vastag szeletekre felvágjuk, serpenyőben szárazon, só nélkül megpirítjuk mindkét oldalát. A rostélyosszeleteket besózzuk, kevés zsiradékon mindkét oldalukat elősütjük.
Hagyhatjuk a közepét kicsit rózsaszínre. Kifilézzük a narancsot. Tálaláskor fogunk egy-egy szép szelet sült padlizsánt, az egyik felükre ráteszünk egy-egy szelet sült marhahúst. Ráhajtjuk a padlizsánszeletek másik felét. A tetejükre teszünk egy-egy gerezd kifilézett narancsot. Mellétesszük köretként a nyers, borsos céklát.

kaloria 260 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink