- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, az összevágott kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítom. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába töltöm, majd előmelegített sütőben előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütöm. Még forrón tálra borítom.
- A mázhoz a narancs levét a cukorral sűrűre keverem, és bevonom vele a kihűlt tésztát. Tetejét kandírozott narancshéjjal vagy apróra vágott cukrozott gyümölccsel díszítem.
Hozzávalók
4 személyre