Narancsos tekercs

Narancsos tekercs

A sárga és a barna piskótát külön-külön sütjük meg. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. A barna masszához természetesen a kakaóport is hozzáadjuk. A kétféle masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, közepes lángon 20 perc alatt megsütjük, és feltekerve kihűtjük. A dzsem negyedrészével megkenjük az óvatosan széthajtott sárga piskótát. Ráfektetjük a barna tésztát, aminek a közepébe vastag csíkban belesimítjuk a maradék dzsemmel és a kandírozott narancshéjjal elkevert krémet. A dupla tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a krémet teljesen körülölelje, majd a süteményt egy tálra fektetjük. A tetejét bekenjük a félretett krémmel, és meghintjük kakaóporral.

Krém

Elkészítjük a krémet: a pudingport a tojássárgájákkal és a cukorral jól kikeverjük, a tejet hozzáöntve simára
kidolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A pudingot sűrűre főzzük, majd a tojáshabot
még forrón beleforgatjuk. A krémet kihűtjük, 2-3 evőkanálnyit félreteszünk belőle a sütemény tetejére.

Sárga tészta

Barna tészta

kaloria 370 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.