Lekaparjuk a krumpli héját, alaposan megmossuk. Felkarikázzuk. Sós vízben forrásig melegítjük. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, lekenjük olívaolajjal, belefektetjük a krumpliszeleteket. Sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Amíg sül, az összes zöldséget előkészítjük, ha kell, hámozzuk, feldaraboljuk falatnyi kockákra, csíkokra, karikákra. Ha a krumpli megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd egy nagy tálban összeforgatjuk az előkészített zöldségekkel.
Egy kis üvegben összerázzuk az öntetet: 2-3 evőkanál olívaolajat egy-két evőkanál almaecettel, egy gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pici mézzel. Tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát és jól átforgatjuk.