Nyári saláta sokmagos jércével
- A csirkemellet ujjnyi vastag, hosszú csíkokra szeleteljük, megsózzuk és beleforgatjuk a magkeverékbe. A húscsíkokat ezután kis fanyársakra vagy hurkapálcára húzzuk, és bő, forró olajban megsütjük. Amikor elkészült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
- A salátákat – minél többféle, annál jobb – megmossuk, szárazra rázzuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és karikákra vagy hasábokra szeleteljük.
- A salátaféléket összekeverjük a zöldségekkel, meglocsoljuk az öntettel és a frissen kisütött magos csirkével adjuk az asztalra.
Öntet
- Az olívaolajat elvegyítjük a citromlével, majd az öntetet kevés durva borssal és egy gerezd összezúzott fokhagymával ízesítjük.