Nyúlfilé rétestésztában, pikáns gombás töltelékkel
Először a tölteléket készítjük el: a darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott póréval és petrezselyemmel. Hozzáadjuk az aszalt szilvát félbevágva, meg a gombát cikkekre szelve. A napraforgómagot előbb serpenyőben, szárazon egy kicsit megpirítjuk, úgy tesszük bele. Megsózzuk, és az
egészet összekeverjük. A nyúlfiléket besózzuk, és kiolajozott alufóliára fektetjük. Hosszában rátesszük a tölteléket, és a fólia segítségével rudakká formázva feltekerjük. Betesszük egy tepsibe, öntünk alá 1 dl vizet, és a 150-160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. 3-3 réteslapot egymásra fektetünk, a lapok között megkenjük olajjal. Mindegyikbe becsomagolunk egy-egy töltött húst, a végeket becsomagoljuk, „szaloncukrot” készítünk belőlük. A tetejüket lekenjük olajjal, és 8-10 perc alatt megsütjük a sütőben. Petrezselymes krumplival tálaljuk.