Oláh palacsinta
A tojást és a sót a vízzel összekeverjük, és annyi lisztet
adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Amikor a zsír megdermedt, feltekerjük, mint a bejglit. 5 centis darabokra vágjuk, a két végét összenyomjuk. A gyúrótáblára lerakjuk úgy, hogy az egyik vége alulra kerüljön, a másik meg felül legyen. A darabokat vékonyra kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Megszórhatjuk vaníliás porcukorral, de vaníliás
pudingporból krémet is készíthetünk.
Krém
A krémhez a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a tűzről levéve a keveréket hozzáöntjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Jól elkeverjük, és ha kihűlt, megkenünk egy kihűlt, sült palacsintát. Egy másikkal beborítjuk, és porcukorral megszórjuk. Aki sósan szereti, kenje meg sajtkrémmel, és szórja meg reszelt sajttal.