Az összes zöldséget megpucoljuk, olyan csíkokra vágjuk, mint a kész hasábburgonya, azaz szép, hosszú szálakra. A krumplit forrásig főzzük, leszűrjük.
Egy nagy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a nyers zöldségeket és az előfőzött krumplit. Megsózzuk, meglocsoljuk pár evőkanál olívaolajjal, kézzel jól átforgatjuk, végül úgy rendezzük el, hogy egy rétegben legyenek a zöldségcsíkok. 180-200 fokos sütőben elkezdjük sütni.
Fél óra múlva ránézünk, átforgatjuk, ha valamelyik zöldségféle már kész lenne, azt kiszedjük.
A kesudiót megmossuk, majd bő, langyos vízbe áztatjuk legalább egy éjszakára, de akár egy egész napra is. Utána leszűrjük, átöblítjük, beledobjuk egy erős turmix kelyhébe. Hozzáadjuk az ízesítőket, ízlés szerinti mennyiségben. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy finom krémesre tudjuk turmixolni.