Oroszkrém-torta
Megmossuk a szárított, cukrozott gyümölcsöket, és ha szükséges, felaprítjuk. Legalább egy-két órára meleg
vízbe áztatjuk. Akkor leszűrjük, öntünk rá fél deci rumot, és ebben is hagyjuk ázni. Közben van időnk megsütni a piskótát. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből és másfél kanál kristálycukorból. A cukrot csak lassan, több pici adagban adjuk a habhoz, egyébként elfolyósodik. A tojások sárgáját fehérre kavarjuk a másik másfél kanál kristálycukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a két habot. Sütőpapírt fektetünk egy nagy tepsibe, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez összekeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, és gőz felett felverjük 2 dl tejszínnel. Ekkor hozzáöntünk 2 dl rumot, és még tovább verjük.
Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a feloldott zselatinlapokat is. Ha már kezd sűrűsödni, akkor tesszük csak hozzá a beáztatott és leszűrt gyümölcsöket. Kemény habot verünk a maradék tejszínből, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan beledolgozzuk a zselatinos krémbe.
Három egyforma téglalapot szabunk a kihűlt piskótából. Betöltjük a lapokat úgy, hogy jusson a krémből a
tetejére is. Pár órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt a széleket egyenesre vágjuk. A tetejét tejszínrózsákkal díszítjük.