Őszibarack

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és
30 percig pihentetjük. Ezután dió nagyságú gombócokat
formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk
(egymástól távol, mert sütés közben megnőnek), és a
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A gombócokat
kettévágjuk, a belsejüket kivájjuk.

Töltelék

A tésztából kivájt morzsát összekeverjük a megdarált dióval, a kakaóporral, majd beleöntjük a rumaromát, és cukorral édesítjük ízlés szerint. Végül annyi tejet öntünk hozzá, amennyitől a massza összeáll. A kivájt gombócokat megtöltjük, és két-két felet összetapasztunk. A barackokat mandula- és meggyaromával megfújjuk – ettől kapnak szép halványzöld és rózsaszínű árnyalatot –, végül nagyon finom kristálycukorba hempergetjük.

kaloria 390 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink