Pálma lepény

Pálma lepény

A sütőt előmelegítjük 100 fokra. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Belekeverjük a kétfajta lisztet, a sütőport, a tejet meg egy csipet sót. Kb. 30 × 40 cm-es, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejére kenjük a baracklekvárt.

Krém

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a diót, a vaníliás cukrot meg a porcukrot.
A diós masszát rásimítjuk a lekvárra. A sütőben először kb. 10 percig 100 fokon, majd 20 percig 150 fokon és ismét 10 percig 100 fokon sütjük. Ha kihűlt, különböző formákkal kiszaggatjuk (lehet hold, kör, virág, csillag alakú). Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.