Paradicsomleves csirkeaprólékkal és tojáskocsonyával

Dr. Szok Istvánné (Szeged) szép kézírással, kockás papírra vetve küldött jó pár érdekes receptet. Azt írta, hogy szeretettel osztja meg velünk a kipróbált kedvenceket, amelyekkel oly sok örömet szerzett a családjának. Szereti, és szívesen ki is próbálja az új ételeket. A kockás lap nosztalgikus emlékeket ébreszt benne, nagyanyáink kockás papírra írt receptjeire emlékezteti

  1. Hideg vízben felrakjuk főni a csirkeaprólékot. Ízesítjük a levet paprikakrémmel, zellerrel, zeller zöldjével, vöröshagymával, zöldpaprikával, para dicsommal, sóval és borssal. Ha félig megfőtt, hozzáöntjük a paradicsomlevet. Csendesen forralva addig főzzük, míg a csirkehús meg nem puhul.
  2. Nagyon jól illik hozzá a különleges tojáskocsonya. A tojást felverjük a tejjel, ízesítjük egy kis frissen reszelt szerecsendióval, sóval, tört borssal. Egy lapos, hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, beleöntjük a tojásos masszát. Gőz fölé rakjuk, és addig gőzöljük, míg meg nem kocsonyásodik. Hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágjuk, és tálalás előtt beleszórjuk a levesbe

Paradicsomleves

Hideg paradicsomleves

kaloria 230 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink