Paradicsomos káposzta hagymás sült oldalassal, ahogy a nagyi főzte

Félcentis csíkokra vágjuk a káposztát. Egy fazékba szórjuk. Öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a meghámozott, szeletekre vágott hagymát, beledobjuk a köményt, a babérlevelet, megsózzuk és főzzük. Ha már majdnem puha a káposzta, akkor öntjük rá a paradicsomot. Jól összeforraljuk.

Egy másik edényben elkészítjük a rántást: 2-3 evőkanál zsiradékon megpirítjuk a lisztet, és hozzáfőzzük a káposztához. Megkóstoljuk, ízlés szerint sóval, cukorral, ecettel ízesítjük.

Csíkokra vágjuk az oldalast. Bedörzsöljük sóval, borssal. Egy nagy tepsit vastagon kizsírozunk. Belefektetjük a húst. Melléjük dugdossuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a félbevágott fokhagymá(ka)t. Megszórjuk köménnyel. Öntünk alá egy-két deci vizet, lefedjük a sütőedényt, és 180 fokon jó másfél órán át sütjük.

Utána levesszük róla a takarást, felemeljük a sütő hőfokát 200 fokra, és megpirítjuk.

Chicagói magas pizza gombával

kaloria 610 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink