Megmossuk a padlizsánt, majd hosszában centi vastagon felszeleteljük. Száraz serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát.
A darált húst aprítógépbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, és több nyomással krémesítjük. Összevágjuk a petrezselyem zöldjét és a fokhagymát, összekeverjük. A padlizsánszeleteket kiterítjük, megkenjük a húskrémmel, megszórjuk a fokhagymás petrezselyemmel, feltekerjük. Szép sorban beleállítjuk a kizsírozott tepsibe.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat. Felaprítjuk, és kis sóval, borssal, cukorral felfőzzük. Ezt kanalazzuk a padlizsántekercsek köré. Megszórjuk a maradék fokhagymás petrezselyemmel, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Pirítóst adunk mellé.