Kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni. Közben egy tálba szórjuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, belerakjuk a kicsire felkarikázott hagymát is. Ráöntjük a felhabosodott élesztőt, a maradék meglangyosított tejet, tejfölt, szépen kidagasztjuk. Ha már összeállt, belerakjuk a lereszelt sajtot mega zsírt is, és még pár percig dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg, huzatmentes helyen hagyjuk állni körülbelül egy órát, ezalatt a duplájára dagad.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sajtot, felkarikázzuk a kolbászt. Felkockázzuk a meghámozott lila hagymát és a kicsumázott paprikát, finomra vágjuk a zellerleveleket, majd mindezt összekeverjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd nagyobb gombócokat tépünk belőle. Körülbelül egyujjnyi vastag lángosformákat nyújtunk belőlük. Egyik felükbe teszünk egy-két kanálnyi tölteléket, a másik felüket ráhajtjuk, kézzel összecsipkedjük. Átrakjuk kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Olvasztott libazsírral megkenjük a tetejüket. Hagyjuk kelni még 15 percet, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Frissen az igazi.