Felcsíkozzuk a húst – a tarját vékonyabb csíkokra kell vágni, hogy át tudjon rendesen sülni. Besózzuk.
Elkészítjük a bundát: a tojásokat felverjük, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet vagy a keményítőt. Először ebben forgatjuk meg a húsokat, utána pedig a reszelt parmezánban.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és közepes tűzön megsütjük a bundázott falatkák mindkét oldalát. Közben egy másik lábasban kevés zsiradékon fehéredésig kevergetjük a rizst. Hozzáadjuk a borsót, ráöntjük a rizs kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű forró vizet, megsózzuk, és kevergetve készre főzzük.
TRÜKK
Ha fagyasztott borsóból készítjük, azt egy másik edényben pici zsiradékon pároljuk meg (ez pár perc alatt kész van), és majd ezt keverjük össze a külön megfőzött rizzsel.