Parmezános nyuszi

Kiterítünk két tésztalapot. Olvasztott vajjal lekenjük mindegyiket, a hosszabbik oldalak mentén egy-egy centit üresen hagyunk.

Az egyik lapot egyenletesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Óvatosan átemeljük rá a másik vajjal megkent lapot úgy, hogy a vajas fele lefelé nézzen. A két hosszú oldalon jól összenyomkodjuk egy villával a tésztát (ezt a részt nem kentük le vajjal). Utána keresztben egy centi széles csíkokra vágjuk egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével.

A dupla tésztacsíkokat párszor megcsavarjuk úgy, hogy alul hagyunk egy kis nyuszitestet (a két, villával összenyomott vég lesz a nyuszi füle). Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, habosra keverjük a krémsajtot egy kis sóval és darált fehér borssal. Habzsákba töltjük, és kis pomponokat nyomunk a nyuszik hátsójára.

Juhtúrós stangli

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink