Pikáns marhapecsenye sárgaborsóval és édesburgonyával

Kevés zsiradékon körbesütjük a megsózott marhahúst. Kiveszszük, félretesszük. A húszsírhoz teszünk egy evőkanálnyi cukrot, halványbarnára karamellizáljuk.

Rádobjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, vöröshagymát, ráöntünk egy deci bort, teszünk hozzá egy babérlevelet, végül visszarakjuk a húst. Öntünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott levet.

Egy óra elteltével hozzáadunk két evőkanál olajbogyót, és azzal együtt fejezzük be a főzést. Míg pároljuk a marhahúst, elkészítjük a köretet. Megmossuk a sárgaborsót, majd bő, sóval és babérlevéllel ízesített vízben majdnem készre főzzük. Ekkor hozzátesszük a meghámozott, nagyobb kockákra vágott édesburgonyát is, együtt puhára főzzük, majd leszűrjük.

Az elkészült marhahúst kiemeljük, melegen tartjuk a tálalásig. A főzőlevet átszűrjük, majd visszaöntjük a serpenyőbe (a benne főtt zöldségeket kidobjuk, mert már nagyon szétfőttek). A habaráshoz összekeverünk egy deci fehérbort egy evőkanál mustárral és két evőkanál keményítővel, besűrítjük vele a pecsenyelevet. Kicsit összerottyantjuk, majd a tűzről levéve összeforgatjuk a megfőtt sárgaborsóval és édesburgonyával.

Egy tálra halmozzuk a pecsenyeszószos zöldségeket, s elrendezzük körülötte a vékony szeletekre vágott húst. A maradék evőkanálnyi olajbogyóval kínáljuk.

Csirkével töltött alma

kaloria 460 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink