Forrás: Stelázsi étterem, kávézó és borbár

Pikáns sajtleves csípős pepperonival

A vajat megolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd felöntjük fél liter vízzel. (Az erőteljesebb füstölt íz eléréséhez füstölt hús levével is felönthetjük.) Hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a krémsajtot, a reszelt parmezánt, az előre összevágott pepperonit, és felforraljuk. Pár percig főzzük, hogy a liszt kiforrjon, és az ízek összeérjenek, majd levesszük a tűzről. Csak miután már nem forr, tesszük bele a reszelt füstölt sajtot, majd megsózzuk. Elkeverjük, és a levest forrón tálaljuk. Kukoricacsipszet kínálunk hozzá.

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Stelázsi étterem, kávézó és borbár

Ajánlataink