Pincepörkölt

  1. A pincepörkölt bográcsban az igazi, de szükség esetén konyhában is elkészíthetjük. A szalonnát felszeleteljük, majd a szeleteket ujjnyi szélességben majdnem a tövéig bevagdossuk. Lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. A kakastaréjokat kivesszük, a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát. Ha ez is megfonnyadt, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, megsózzuk, és a saját levében pároljuk. Ha szükséges, akkor időnként adunk hozzá egy kevés vizet.
  2. Félóra múlva beletesszük a kicsontozott, fölkockázott sertéscsülköt, a babérlevelet meg a durvára darabolt fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a frissen őrölt borsot. Lassú tűzön főzzük, apránként pótolva a folyadékot. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a hasábra vágott krumplit, utánasózzuk, köménnyel és majoránnával fűszerezzük. Pár perccel a vége előtt beleöntjük a vörösbort, ha kell, még egyszer utána fűszerezünk, és készre főzzük.

Pincepörkölt csülökből és körömből

kaloria 1020 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink