Vitai Mihályné (Fényeslitke) ünnepi édessége igazi ínyencség a dióimádók számára. A vastag, habos diótölteléken túl még a tetejére is jut pár maréknyi pirított csemege. Karácsonyi süteményként is remekül megállja a helyét.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
A diós réteghez a hat tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a darált diót, a zsemlemorzsát és a kevés sütőport, végül hozzáadjuk a hat tojás habbá vert fehérjét. Rásimítjuk az omlós tésztára, és együtt megsütjük.
Habosra keverjük a krémhez a hozzávalókat (a vaj kivételével), és gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat. Rákenjük a hideg tésztára.
A diót sütőben vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, durvára törjük, s megszórjuk vele a sütemény tetejét. Olvasztott csokoládéval bevonjuk vagy megcsurgatjuk.