A zöldbabot alaposan megmossuk, végeit lecsipkedjük, de nem daraboljuk fel. Serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk. A körtét hosszában cikkekre vágjuk (nem szükséges meghámozni). A barna cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, rádobjuk a gyümölcsöt, és roppanósra sütjük. Az újhagyma zöldjét felkarikázzuk. Az avokádót felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk. Összeforgatjuk a zöldbabbal és az újhagymával. Sózzuk, megöntözzük olívaolajjal és almaecettel. Megfőzzük a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben, majd pici citromlével ízesítjük. Minden tányérba szedünk egy-egy adag főtt gabonát, rakunk rá a zöld salátából, végül elosztjuk a tetején a sült körtét.
Hozzávalók
4 személyre