Piros gyümölcszselé joghurtos habbal

Megtisztítjuk a gyümölcsöt, a meggyet kimagozzuk, a nagyobb szemeket összevágjuk. Egy kis lábasban összefőzzük, nem kell nagyon forralni, nem baj, ha kicsit darabos marad. Ízlés szerint édesítjük. Hozzákeverjük az instant zselatint, és négy pohár aljába szétosztjuk. Ha már kicsit hűlt, berakjuk a hűtőszekrénybe dermedni.

Közben a két lap zselatint beáztatjuk egy kis hideg vízbe. Habot verünk a tejszínből, beledolgozzuk a joghurtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A zselatinlapokat kifacsarjuk, feloldjuk pici meleg tejben, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a joghurtos tejszínben.

Ha már némileg megdermedt a piros gyümölcszselé, akkor a tetejére rányomjuk habzsákból vagy rákanalazzuk. Egy-két órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Végül egy-két levélke friss mentával díszítjük.

Bodzás-epres joghurtos panna cotta

kaloria 260 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.