Piskótás gyümölcsszelet

Először a tésztát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a fehérjékből habot verünk. A kétféle lisztet összekeverjük, és a fehérjehabbal váltakozva beledolgozzuk a cukros tojássárgájákba. Egy nagy, kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra betesszük a sütőbe.

Most következik a vaníliás krém. Hat lapzselatint hideg vízbe áztatunk. A keményítőt kevés hideg tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy lábasba öntjük a tejszínnel együtt, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, és felforraljuk. Hozzákeverjük a keményítős tejet, újraforrásig melegítjük. Hagyjuk kicsit hűlni. A zselatint kicsavarjuk, feloldjuk a meleg krémben. Közben két tojássárgáját habosra keverünk nyolc evőkanál mézzel és egy evőkanál porcukorral. Ezt is hozzádolgozzuk.

A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk. Az egyik lapot betesszük egy megfelelő méretű tepsibe. Megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot. A tetejére öntjük a mézes krémet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.

A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint aprítjuk. Kirakjuk velük a vaníliás krém tetejét. Beáztatjuk hideg vízbe a maradék hat lapzselatint. A baracklevet felforraljuk három deci vízzel, feloldjuk benne a kifacsart zselatint. Egy-két perc hűtés után ráöntjük ezt a keveréket a gyümölcsök tetejére. Ismét dermesztjük pár órát, utána kockákra vágva kínáljuk.

Répatorta pekándióval

kaloria 250 CAL
ido 82 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.