Forrás: Horváth Ákos

Póréhagymás burgonyaleves sonkával

  1. A burgonyából 40 dkg-ot vékonyra szeletelünk, a maradékot 1 cm-es kockákra vágjuk. A póréhagymát fél karikára vágjuk, majd egy lábosban kevés olajon, közepes lángon pirítjuk. Felöntjük 4 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt burgonyát, és puhára főzzük. Ha elkészült, hozzáadjuk a tejet is, és simára turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, késhegynyi szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A kockára vágott burgonyát vajban félig megfőzzük, lecsepegtetjük, majd bő olajban aranybarnára sütjük, itatóspapírra szedjük. A sonkaszeleteket serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük, rusztikusra törjük, így adjuk a levesbe a sült burgonyakockákkal együtt.

Minestrone fokhagymakrémmel

10 laktató étel, ha van otthon bab

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Horváth Ákos
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.