Porhanyós kacsamell gránátalmás parajjal
A kacsamell bőrét sűrűn, két irányban is beirdaljuk. A húsos részt a bőrrel párhuzamosan egy éles késsel mélyen bevágjuk, így egy nagy szeletté kinyitjuk a mellet. A leeső kicsi szűz részt apró kockákra vágjuk a nyers csirkemellel együtt. A kétféle húsvagdalékhoz hozzákeverjük a finomra aprított petrezselyem zöldjét, s kicsit sózzuk. Az előkészített mellet is besózzuk, mindkét oldalát. A tölteléket a kiterített húsra tesszük. Összegöngyöljük. A mell hosszától függően 4-5 helyen cukorspárgával megkötjük, hogy ne nyíljon majd szét a sütés alatt. Egy pici tepsibe tesszük, öntünk alá fél deci vizet, és letakarás nélkül körülbelül egy órán át sütjük 160 fokos sütőben.
Amikor már ropogósra sült a pecsenye, kivesszük, és a tálalásig melegen tartjuk. Kiveszünk egy szűk evőkanálnyit a kisült kacsazsírból, beleöntjük egy serpenyőbe. Megfuttatjuk benne a megtisztított spenótleveleket. Leheletnyit sózzuk, majd hozzákeverjük a gránátalma magjait. A megmosott burgonyát nagyobb cikkekre vágjuk, forró olajon megsütjük. Kis pihentetés után szépen szeletelhető a kacsasült. A salátával és a burgonyával tálaljuk.