Pöttyös diós kalács

Tészta

A liszt közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kávéskanál porcukrot és a
langyos tej felét. A szélétől hozzákeverünk kevés lisztet, letakarjuk, és 15 percig kelni hagyjuk. A maradék tejben elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgájákat. A reszelt citromhéjjal együtt a liszthez keverjük. Több részletben belekeverjük az olvasztott margarint, jól bedagasztjuk, letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8 db 6 × 6 cm-es négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére 1-1 kanálka tölteléket teszünk. Gombócokat formálunk belőlük, és kivajazott kuglófformába rakosgatjuk. Letakarjuk, a duplájára kelesztjük. Megkenjük tojássárgájával, és 160-170 fokos sütőben körülbelül 45 percig, tűpróbáig sütjük.

Töltelék

A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a diót meg a zsemlemorzsát. 2
percig főzzük, elkeverjük a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a rumba áztatott mazsolával.

kaloria 260 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink