Forrás: Vidék íze/Kezdőknek könnyedén

Pozsonyi kifli

Ezek a patkó alakúra hajtott kiflicskék a bejgli tésztájából készülnek (ennek alapreceptjét, itt találják!), még a töltelék is ugyanaz. A formázásuk sem bonyolult. Akkor finom, ha jó sok tölteléket rakunk bele. Hogy meg tudjuk különböztetni a mákosat a dióstól, érdemes kicsit másként hajtogatni a kiflivégeket.

  1. Először a töltelékeket készítjük el. Felforraljuk a vizet, illetve a tejet, és összekeverjük a hozzávalókat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztából egyforma gombócokat formázunk. Egyesével ovális lapokat nyújtunk belőlük. Megkenjük a kiválasztott töltelékkel középen egy csíkban, majd feltekerjük. Kézzel görgetve úgy formázzuk, hogy a két vége hegyes legyen. Utána patkó alakúra hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejét ugyanúgy márványosítjuk, mint a bejglit: először felvert tojássárgájával kenjük le. Hideg helyen pihentetjük egy félórán át. Utána tojásfehérjével átkenjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Nézze meg galériánkban, hogyan készül a Pozsonyi kifli lépésről lépésre!

 

Csokis mogyorókrémes kifli eperrel

Medve sajtos kiskifli

kaloria 230 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Forrás: Vidék íze/Kezdőknek könnyedén

Ajánlataink