Pulyka vadasan

Pulyka vadasan

A répákat és a hagymákat megtisztítjuk, a gyümölcsökkel, a paradicsommal, meg a paprikával együtt darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy lábasban zsírjára pirítjuk, majd 2 evőkanál cukrot adunk hozzá. Amikor a cukor karamellizálódott, beletesszük a zöldségeket, és kb. 3 percig együtt pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a gyümölcsöket, valamint a felkarikázott citromot és narancsot, héj nélkül. Ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel, vegetával, fahéjjal,
szegfűszeggel és borókabogyóval fűszerezzük. Beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, felöntjük bőven vízzel, és lassú tűzön pároljuk. Közben a hússzeleteket zsíron hirtelen lepirítjuk, beletesszük a rotyogó mártásalapba, meglocsoljuk a borral, majd addig főzzük, amíg a pulykahús is megpuhul. Ekkor a húst kivesszük, a mártást pedig jól összeturmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Újra feltesszük főni, végül behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Zsemlegombóccal vagy spagettivel tálaljuk

kaloria 580 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.