Forrás: Ványi László

Pulykamájgaluska forró tésztasalátával

Pulykamájgaluska forró tésztasalátával

Az ereitől megtisztított és megmosott májat deszkán
elkaparjuk vagy finomra vágjuk. Összekeverjük a darált
hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a liszttel. Sóval, őrölt borssal, morzsolt majoránnával fűszerezzük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát is, amit előzőleg egy evőkanálnyi olajon kissé megfonnyasztottunk. A masszát összedolgozzuk, egy evőkanál segítségével grízgaluska nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd forrásban lévő sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Serpenyőben, a felforrósított olívaolajon hirtelen megpirítjuk a csíkokra vágott paprikát meg a sárgarépát. Megsózzuk, meglocsoljuk balzsamecettel, és elkeverjük- összeforraljuk a kifőtt széles metélttel. A galuskákat leszűrjük, tányérra szedjük, és a forró tésztasaláta kíséretében tálaljuk.

kaloria 720 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.