Pulykamellsteak vörösboros szilvamártással, mézes körtével és mazsolás burgonyafánkkal

Pulykamellsteak

A pulykamellfilét négy szeletre vágjuk, sózzuk, enyhén klopfoljuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a mártást és a köretet. Amikor minden kész, akkor sütjük csak meg a hússzeleteket kevés, nagyjából másfél dl olajon.

Vörösboros szilvamártás

A mártáshoz a cukrot szárazon karamellizáljuk. Amikor aranybarna, hozzáadjuk a vörösbort, majd egy-két percet várunk, amíg elillan belőle az alkohol. Kavargatva
hozzátesszük a szilvalekvárt, majd mehet bele az egész fahéj és egy csipet só. Felengedjük 1-2 dl vízzel, majd miután felforrt, beledobjuk a felezett, kimagozott szilvákat. Forraljuk egy-két percet, aztán besűrítjük a vízzel kikevert pudingporral.

Mazsolás burgonyafánk

Megmossuk a körtéket, kis talpakat vágunk nekik, hogy ne dőljenek el, de nem magozzuk ki. Letekerünk négy darab alufóliát, betesszük egyenként a körtéket, rácsorgatunk
egy-egy kanál mézet, becsomagoljuk. Sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A burgonyafánkhoz meghámozzuk a krumplit, sós vízben puhára főzzük, és ezután burgonyanyomón áttörjük. Amikor már langyos, hozzáadjuk a vajat, a tojást és a lisztet, majd a sütőporral együtt összegyúrjuk. Beledolgozzuk a mazsolát. Lisztes kézzel diónyi gömböket formázunk, és bő olajban kisütjük. Ha ügyesek vagyunk, maguktól megfordulnak.

kaloria 930 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink