Forrás: O. Horváth György

Pulykapalacsinta sült sajtgombóccal, gombamártással

Pulykapalacsinta

A pulykamellfiléből a lehető legnagyobb, nagyjából 1-2 centi vastag szeleteket vágtam (30 × 15-20 centiseket). Ezt sóztam-borsoztam, megszórtam a fűszerkeverékkel, átkentem olajjal, majd félreraktam
pácolódni. A zöldségféléket apró kockákra vágtam. A sajtgombóchoz megreszeltem a sajtot, szintén sajtreszelőn a tojásokat, ezekhez borsot, aprított petrezselymet, a két tojást kevertem, valamint annyi
zsemlemorzsát, hogy az elegy ne legyen folyós. Vizes kézzel gombócokat formáztam, melyeket zsemlemorzsában hempergettem meg. A gombamártáshoz előbb egy deci forrásban lévő vízben a
szárított gombát 10 percet főztem, majd hozzáadtam a felkarikázott újhagymát, sót, borsot, a bort, végül 5 perc után a tejfölt, melyben előbb elkevertem egy kanál keményítőt. Eközben a kerti grillen elkészült a közepes erősségű parázs. Ezen a nagy hússzeletek egyik oldalát barnára pirítottam. Ez lett a pulykapalacsinta belső fele, melyet megszórtam szétmorzsolt márványsajttal, az aprított zöldségekkel, majd, mint egy könyvet, a hús két felét egymásba zártam, és fogvájóval áttűztem. A két oldalt 5-5
percig sütöttem a közepes parázson. Utána serpenyőben, 2 ujjnyi olajban átsütöttem a sajtgolyókat. A húsból tenyérnyi szeleteket
vágtam, ezeket néhány sült sajtgolyóval és a gombamártással tálaltam, vörösbort adtam hozzá.

kaloria 680 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.