A sok friss tavaszi, nyár eleji alapanyag tálcán kínálja magát, hogy töltsük meg velük a pecsenyéinket. A húsroládok nagyon mutatósak, és remek ízük lesz a beléjük töltött finomságoktól (spenót, mángold, zöldborsó, zsenge répa, stb.) A töltéshez szép nagy szeletek szükségesek, ezek kialakításának megvannak az apró fortélyai.

Hogyan nyissuk szét a húst?

Ha ünnepi menüt tervezünk, érdemes gondolni a töltött hústekercsekre is. Sokakat az tart vissza ezek elkészítésétől, hogy nem tudják, hogyan vágják a húst, hogy szép nagy szeletet kapjanak. Tulajdonképpen ez az egyetlen tudomány szükséges a húsroládok előállításához.

[eadvert]

Szükségünk lesz egy hosszú, éles pengéjű késre. A húsdarabot megmossuk, papírtörlővel alaposan leszárítjuk. Ha lapos húsról van szó, akkor lefektetjük, és középen éles késsel keresztben félig bevágjuk, majd először az egyik, utána a másik irányba az asztal lapjával párhuzamosan elfelezzük, de úgy, hogy ne vágjuk végig. Utána kihajtjuk mindkét oldalt, mint egy könyvet, így megdupláztuk az alapterületet. Nagyobb, körülbelül tégla alakú húsdarabnál az egyik oldalánál elkezdünk vágni egy 1-1,5 cm vastag szeletet, de ügyelünk rá, hogy az utolsó 1-1,5 cm-t már ne vágjuk át. Ekkor derékszögben elkanyarodunk, és most a másik oldallal párhuzamosan kezdünk egy szeletet vágni, szintén úgy, hogy az utolsó pici részt egyben hagyjuk. Tehát egy szögletes csigavonallal haladunk, amíg el nem fogy a húsdarab. Mindkét változatnál még sokat tudunk korrigálni a klopfolással, az egyenetlenségeket szépen el tudjuk oszlatni.

Sajttal és spárgával töltött csirkemell petrezselymes újburgonyával

Rántott hús fűszeres sajtkrémmel töltve

Háromféle sajttal töltött csirkemell mandulabundában, körtekrokettel és színesbors-mártással

Egészben sült szűzpecsenye paradicsommal töltve

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.