Pulykazúzaleves mákos gombóccal
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter
hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- meg fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük). A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük.
Gombóc
Közben a burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Belekeverjük a tojást, a lisztet meg a mákot, majd az egészet összedolgozzuk. Vizes kézzel vagy evőkanállal
kis gombócokat szaggatunk a lassan fövő levesbe, és kb. 5 perc alatt kifőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel
meghintve, forrón tálaljuk.