Puncskocka, ahogy mi szeretjük

A puncskocka tésztája

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle.

A puncskocka tölteléke

  1. A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.

Máz

  1. Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.

Puncsos koszorú

Puncstorta Anitól

 

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink