Gőz felett összeolvasztjuk a vajat a mézzel, a tojásokkal és a cukorral, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Két cipóba osztjuk. Egyesével vékonyra kinyújtjuk, és 180 fokos sütőben tepsi hátán megsütjük. 4-5 perc alatt sül meg egy lap.
Beáztatjuk a rumba a mazsolát. A töltelékhez szirupot főzünk a cukorból és a vízből. A langyos szirupba rakjuk a puha vajat, a kakaót, a neszkávét. Belekeverjük a meggyet, a diót, a mazsolát az áztatásra használt rummal együtt. Végül jöhet hozzá az elmorzsált piskóta (vagy süteményvég).
A kisült, kihűlt tésztát berakjuk egy tepsibe. Rákenjük a tölteléket. Rányomjuk a felső lapot.
Egy deszka és némi konyhai súly segítéségével pár órára lesúlyozzuk.
A mázhoz átszitáljuk a porcukrot, majd összekeverjük a citromlével és a színezőanyaggal, jó sűrűnek, épp hogy folyónak kell lennie. Ráöntjük a sütemény tetejére. Ha kihűlt és megdermedt, kockákra vágjuk.
TRÜKK
A nagy karácsonyi sütögetésben érdemes minden leeső süteményszélt, kalácsvéget, piskótamaradékot elrakni, akár a fagyasztóba is, mivel remek süteményalap lehetnek, készíthetünk ezekből kókuszgolyót, tekercset, minden olyan receptbe felhasználhatjuk, ahová eredetileg darált kekszet írtak elő.