Forrás: Vidék íze

Rakott kel másként

  1. Vizet forralunk egy nagy fazékban, teszünk hozzá egy-egy kávéskanálnyi sót és szódabikarbónát. Levelekre bontjuk a kelt, és a felforrt vízbe dobjuk. Pár percig főzzük, míg egy picit megpuhul a zöldség. Egy nagy szűrőbe szedjük, hagyjuk lecsöpögni. Meghámozzuk a répát, tetszés szerint csíkokra vagy karikákra vágjuk, és ezt is félig megfőzzük a kel főzővizében. Ezt is leszűrjük. (Azért nem célszerű egyszerre főzni, mert a répának több időre van szüksége.)
  2. Közben egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a két evőkanálnyi zsiradékot. Rádobjuk a darált húst, nagy lángon pirítjuk. Közben egy fakanállal szétnyomkodjuk az összeállt húsmorzsákat, kevergetjük. Ha kész, őrölt köménnyel, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Kivajazunk egy közepes tepsit. Az alját kirakjuk a káposztalevelekkel, és belerétegezzük a hozzávalókat (rizs, répa, darált hús). Úgy gazdálkodunk, hogy a tetejére is káposzta kerüljön. Az egyes rétegeket megpötyögtetjük egy kis tejföllel, hogy ne legyen majd túl száraz az étel. A végén a tetejét lekenjük a maradék tejföllel.
  4. Forró, 180 fokos sütőben takarás nélkül pirosra sütjük. Ha hagyjuk kicsit állni, szépen tudjuk szeletelni is.

TRÜKK

A szódabikarbóna azért kell hozzá, hogy főzés után is megmaradjon a kelkáposzta szép zöld színe. Ha nincs otthon, egyáltalán nem baj, ha kimarad, egy kicsit sápadtabb lesz az étel, de az íze ettől természetesen semmit nem változik.

Rakott, sült, olaszos – 10 zseniális lecsó recept

Húsos rakott zöldbab

kaloria 580 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink