Forrás: Receptposta

Rántott szelet felturbózva sajtos-tejfölös hagymás krumplival

A bundázott hússzeletek ráadásként különleges, finom rakományt kapnak, és mellé isteni köret jár. Jól előkészíthető, tálalás előtt csak be kell tolni a sütőbe.

A szeletelt karajból a szokásos módon rántott szeletet készítünk, olajban kisütjük, majd félretesszük.

A gombát és a hagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd a hagymát kevés olajon megdinszteljük, s rátesszük a felszeletelt gombát. Ezt követően ízlés szerint ízesítjük a gombát, belenyomjuk a fokhagymát is, és készre sütjük.

Mikor elkészült, egy tepsit vagy hőálló, téglalap alakú jénai tálat kivajazunk, a rántott szeleteket beletesszük, majd mindegyik húsra kerül egy füstölt tarjaszelet. Erre halmozzuk a gombaragut, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben a sajtot ráolvasztjuk és ízlés szerint pirítjuk.

A héjában főtt burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egy hőálló jénai tálat kivajazunk, kirakjuk szeletelt hagymával, rákanalazunk egy réteg főtt burgonyát, majd sózzuk, s sajttal megszórjuk. Utána megint vöröshagyma, reszelt krumpli és sajt, míg el nem fogynak a hozzávalók, az utolsó sornál a sajtot kihagyjuk. Amikor összeraktuk, akkor fokhagymás tejföllel lelocsoljuk az egészet, s megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Parmezános-diós rántott ponty

Rántott csirkemell és sertésborda

kaloria 620 CAL
ido 136 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink