Rétesben sült gyümölcsös piskóta tokajis-marcipános öntettel
A gyümölcsöt megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a durvára tört dióval. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a kettőt óvatosan összevegyítjük, és beleszitáljuk a lisztet. Hablapáttal óvatosan elkeverjük, végül hozzáadjuk a diós gyümölcsöt. A réteslapokat kiterítjük, megkenjük olajjal, majd rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és kiolajozott sütőlemezen, 180 fokon pirosra sütjük.
Az öntethez a bort felforrósítjuk, belemorzsoljuk a marcipánt, és folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Tálaláskor a tányér aljára locsolunk egy keveset az öntetből, ráültetjük a rétest, meghintjük porcukorral, végül mentával vagy citromfűvel díszítjük.