Rézi néni pecsenyéje

A sertéscombot négy nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, félretesszük, hagyjuk így állni, míg elkészítjük a tölteléket.

Apróra vágjuk a szalonnát, a kolbászt és a gombát, egy tálban összekeverjük, sózzuk. A húsok felét megrakjuk vele, a másik felét ráhajtjuk, megtűzzük hurkapálcával (amit érdemes előtte vízbe áztatni) vagy hústűvel, majd forró zsiradékban körbesütjük. Utána áttesszük egy sütőtálba, teszünk mellé egy fej félbevágott fokhagymát, és először fedő alatt, majd anélkül puhára sütjük a húst.

Ha már megpuhult a pecsenyénk, akkor kiszedjük a roládokat, és melegen tartjuk. A pecsenyeszaftot átöntjük egy serpenyőbe, és megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát (vagy rákanalazzuk a lecsót), és összerotyogtatjuk. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk. Úgy tálaljuk, hogy a tál aljába rakjuk a lecsót, erre jön a félbevágott hús, mellé pedig a frissen kisütött hasábburgonya.

Citromos sertéssült pirított burgonyával

kaloria 470 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.