- Előző este páclevet kevertünk fél liter rizlingből és fél liter vízből, nagyobbra felkarikázott gyökérfélékből és felszeletelt zellerből, nagy darabokra vágott vöröshagymából, egészben hagyott fokhagymagerezdekből meg a sóból, s ebben egy éjszakán át pácoltjuk az egészben hagyott combokat.
- Sütés előtt a jércét kivesszük a pácból, majd libazsírban hirtelen körbesütjük. A levet leöntjük a pácból, a zöldségeket egy gyönyörű nagy agyagedénybe terítjük, erre kerültek az elősütött combok, s az egészet leöntjük még fél liter rizlinggel. A lefedett edényben bő másfél óra alatt átpárolódnak s enyhén barnára sülnek a húsok, a zöldségek vajpuhák lesznek, de nem esnek szét, s egy selymes középvékony szaft alakul ki. Mellé frissen sütött, szőlőmagliszttel készült kenyeret és pincehideg olaszrizlinget kínálunk
Nézze meg lépésről lépésre, hogyan készül az étel!
Fetával és paradicsommal töltött jércemell amarántos zöldségropogóssal